Cursuri de Meditație în Persoană

Cursuri de introducere în arta meditației și filosofia Raja Yoga,

în fiecare sâmbătă de la orele 11 la Centrul de Meditație București, în strada Polonă.

Pentru înscriere

Tel. +40 721 675 430

Email. bucharest@ro.brahmakumaris.org

 

Meditații în Română

Macro shot of a pink flower - abstract details

Timp în liniște

Zâmbește Vieții

Magia Tăcerii

Iubirea Divină

Ușor și luminos

Iertarea nelimitată

Meditații în Engleză

Macro shot of a pink flower - abstract details

Doar Un Minut

doar-un-minut ne permite să ne conectăm cu sinele adevărat și să creăm gândurile pe care le dorim. Cu o practică regulată de numai 4 minute zilnic putem redeveni stăpânii minții noastre.

Meditațiile doar-un-minut ne pot ajuta ...

  • antidot natural la stress,
  • luarea de decizii,
  • reîmprospătarea capacității creative,
  • creșterea încrederii,
  • redobândirea unei stări interioare de pace.

 

Atenția pozitivă

Doar pentru un minut … reflectez cum aș putea să schimb … ceea ce pare negativ ... în ceva pozitiv.

Dau drumul la orice gând negativ ... ușurând povara din mintea mea ... simt ușor în interior ... îmi îndrept atenția către ceea ce este pozitiv ...

Vizualizez problema ... și aleg să o consider ca pe o provocare ... Vizualizez orice greșeală ... și le consider ca pe o oportunitate de a învăța ...

Acordându-mi atenția către o viziune mai pozitivă ... ziua mea va începe să se schimbe ...

Arta tăcerii

Doar pentru un minut ... mă opresc ... și observ spațiul dintre gândurile mele ...

Intru în acel spațiu cu atenția mea ... și el începe să se mărească ... și simt puterea care stă ... între ... și dincolo ... de gândurile mele ... Este puterea a cine sunt ... este tăria din interior ...

Încep să vad potențialul vieții mele ...

Lumina interioară

Doar pentru un minut ... îmi relaxez corpul ... și devin conștient de lumina mea interioară ...

Vizualizez fiecare gând ... ca fiind în această lumină ... Aduc din inima mea ... puterea păcii interioare ... și lumina iubirii ...

Gândurile mele sunt pline de compasiune ... iertare... răbdare ... și toleranță ...

sister-jayanti

Meditații pentru Conștiința de Suflet

Vorbite de Jayanti Kirpalani (Londra)

Meditația este procesul prin care ajungi să te cunoști complet pe tine însăți, atât cine ești înăuntrul ci și cum să reacționezi la ceea ce este în afară. La urma urmei, meditația înseamnă să te bucuri în sensul literal al cuvântului. Prin meditație descoperi că adevărata ta natură, adevăratul tu, este foarte pozitiv de fapt. Începi să descoperi un Ocean de Pace, chiar în fața ușii tale.

Cunoașterea Sinelui

Om Shanti. Stau în tăcere... și mă orientez spre interior...

Vizualizez punctul de lumină ... sursa de energie... care sunt Eu... sufletul….mă găsesc în spatele centrului fruntii... sunt o ființă de lumină.

În această conștiință… raze de lumină se extind către corpul meu fizic… și o lumină radiantă, vindecă și energizează întregul meu corp… Corpul devine calm și relaxat... toate tensiunile se topesc și dispar… și corpul devine tăcut și liniștit.

Acum mintea devine liberă să intre în profunzimea ființei interioare… Deja viteza gândurilor mele a încetinit… și acum aleg … să nu las gândurile să fie distrase de corpul fizic … de imaginile de afară, … sau de zgomotele de afară, … ci să mă concentrez spre ceea ce este în interiorul ființei mele.

Pot simți pacea din interiorul meu… Descopăr că sunt pacea… Pacea nu este în exterior… ci pacea este în interiorul meu… Pot să percep dulceața senzației date de această pace. Pacea este o calitate a mea interioară ... este ceea ce eram ... Și acum, știind acest lucru… că sunt pace… pot fi pace de cate ori aleg. 

Cu această conștiință a păcii … vibrații de pace ajung în întregul meu sistem fizic ... și corpul se reîntoarce spre o stare de armonie ... de bună sănătate. Vibrații de pace se extind în cameră ... și din cameră în afară… către întreaga lume… și cu fiecare gând de pace … aduc o contribuție de pace pentru întreaga lume.

Om Shanti

Om Shanti. Acum vom experimenta cu descoperirea ființei interioare.

Stând în tăcere... cu corpul calm, relaxat … mă întorc spre interior…

Știu că identitatea mea eternă nu este costumul meu fizic… Corpul meu fizic este doar un instrument pe care îl folosesc în acest moment. Pentru un timp ... aș dori să aflu mai multe despre ființa care controlează acest instrument fizic.

În tăcere … pot simți sursa vieții ... strălucind… radiind lumină… în centrul frunții mele.

Mă reîntorc către identitatea sinelui meu etern… Acesta este cine sunt ... Și nu contează în ce fel corpul meu se poate schimba... sau cum circumstanțele vieții se pot schimba... sau cum se pot schimba relațiile mele….sau chiar cum se schimbă lumea.

Eu sunt o ființă de lumină eternă ... indiferent de factorii care se schimbă în Univers … Sunt constant … Sunt un punct de lumină… de pace… de iubire… în interiorul ființei mele…. Sunt sursa vieții însăși….

Întorcându-mă către interior… mă descopăr pe mine…. și realizez … că am devenit un străin pentru mine însumi ... Am uitat cine sunt ... și astfel nu am mai fost capabil să mă iubesc.

Iar acum … descoperindu-mă… încep să devin prieten cu mine însumi … recunosc valoarea propriei mele existențe... și frumusețea ființei proprii.. Și în această recunoaștere… reîncep să mă iubesc... și să mă respect.

Om Shanti