Ce este Meditația?

Ce reprezintă meditația?

Meditația este procesul prin care ajungi să te cunoști complet pe tine însăți, atât cine ești înăuntrul ci și cum să reacționezi la ceea ce este în afară. La urma urmei, meditația este să te bucuri în sensul literal al cuvântului. Prin meditație descoperi un sine foarte diferit de persoana care poate să fie stresată sau cu probleme, persoana care poate fi superficial eu însămi. Îți da, i seama că adevărata ta natură, adevăratul tu, este foarte pozitivă de fapt. Începi să descoperi un Ocean de Pace, chiar în fața ușii tale.

Există o poveste drăguță indiană despre o regină care și-a pierdut colierul de perle valoros. Foarte tulburată, ea l-a căutat peste tot, iar când era gata să-și piardă speranța că-l va regăsi vreodată, ea s-a oprit dintr-o dată și și-a dat seama că de fapt îl are la gât. Și pacea este în același fel. Dacă o cauți în lumea înconjurătoare fizică sau în alți oameni vei fi întotdeauna dejamăgit, dar dacă ști cum și unde să cauți pacea în tine însăți, îți vei da seama că a fost acolo tot timpul.

Cuvântul meditație este folosit pentru a descrie un număr de sensuri diferite pentru minte, de la contemplare și concentrare până la devoțiune și rugăciune. Cuvântul in sine s-ar putea să derive din aceași rădăcină ca și cuvântul latin mederi, însemnând a vindeca.

Meditația poate fi privită cu siguranță ca și un proces de vindecare, atât emoțională cât și mentală, și până la o extindere si fizică. Simpla definiție a meditației este folosirea potrivită a minții” sau gândirea pozitivă”. Scopul ei este nu de a respinge gândirea ci de a o folosi în mod corect.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments