Natura Sufletească

Natura Sufletului

Ce Vrem în Lume

Azi, în lume, fiecare om este prins cu problemele sale. Cunoașterea spirituală ne oferă soluții pentru a rezolva problemele de viață. În măsura în care studiem cunoașterea spirituală și ne conectăm cu Dumnezeu, vom vedea că avem success în tot ceea ce facem.

Cu cât ne amintim mai mult că suntem suflete și îl iubim pe Dumnezeu, cu atât primim mai multă putere, care durează o lungă perioadă de timp. Fericirea că experimentam iubirea lui Dumnezeu înlătură toate slăbiciunile noastre.

Ca să ne bucurăm de natura noastră divină, este necesar să realizăm acțiuni care înalță spiritul. Oamenii de știință studiază, creează noi invenții și continuă să aibă success, iar noi cu puterea tăcerii și cu puterea conectării cu Dumnezeu, putem face viața noastră divină așa cum o dorim.

Principalul motiv pentru care virtuțile lipsesc din activitatea noastra este ego-ul. Pentru a termina acest ego, considerăm că suntem elevi într-o universitate spirituală. Suntem studenți și servitori ai lumii. Simțim că vrem ca toată lumea să fie bine. Pentru asta purificăm natura și de asemenea purificăm sinele. A vedea slăbiciuni în alții înseamnă a ne hrăni cugetul cu o hrană impură.

Eu culeg specialități de la fiecare. Nu mă gândesc că aceea persoană este așa și pe dincolo. Nu mă gândesc că eu sunt Dadi, si acela este student. Mereu învățăm să fim buni, indiferent cum este o persoană și cine este. Niciodată să nu vezi pe cineva cu sentimente negative. Fiecare are o slăbiciune, dar nu o vezi. Vezi ceea ce este bun și nu aduci aceea slăbiciune în intelect. Dacă permiți unui gând negativ să vină în minte, alte gânduri de acest fel vor continua să se acumuleze în intelect.

Să progresezi în cunoașterea spirituală cu decență este o mare virtute. Cei care sunt decenți vor vorbi dulce și încet. Ei fac acțiuni cu multă atenție, și când se uită la ceva, privesc cu respect. Decența este necesară în orice.

Cum să Mă Eliberez

Ați primit cunoașterea “ești un suflet, un giuvaer de lumină care strălucește în mijlocul frunții. “ Doar înțelegând și privind la acest giuvaer, vezi cât de multe specialități și puteri are acel suflet.

Când vorbim doar giuvaeruri să iasă din gura noastră, să nu fie nici un fel de cuvinte negative. Să fim liberi de orice formă de mânie. Astăzi, puneți-vă întrebarea – dacă mă uit la mine cu introspecție, pot să văd ce atașamente am și ce fel de identitate hrănesc în interiorul meu?

Cunoașterea spirituală ne învață să nu fim atrași de către persoane, comfort, bogății, nici chiar de corpul nostru. Nu suntem atrași de calitățile altora și nici influențați de ele. Devenim cuceritorii atașamentului. Asta pentru că doar acum, în această perioadă putem obține eliberarea de suferință și o viață plină de pace și de fericire. Trebuie să experimentăm acum, prin cunoașterea spirituală, sentimentul de pace și de bucurie.

Puterea Adevărului

Să pun în aplicare adevărul și să devin pur înseamnă să recunosc pe Dumnezeu în adevăratul sens. El este cel care dăruiește cunoașterea reală a sinelui. Sufletul este adevăr și este copilul Sufletului Suprem. Puterea adevărului este o mare putere.

Puritatea este măreția vieții spirituale și este decorația vieții spirituale. Puritatea este respirația vieții sufletești. Puritatea este fundația pentru întâlnirea dintre suflet și Sufletul Suprem. Înțelege importanța ei și aplică puterea purității în viața ta și vei vedea schimbări semnificative.

Adevărul este putere, adevărul este o virtute. Se spune că Dumnezeu este mulțumit cu cei care au o inima cinstită. Din lume, aflăm că mulți oameni ascund lucruri, schimbă realitatea, sunt confuzi luând lucrurile prea ușor sau pur și simplu inventează lucruri nereale pentru că nu au puterea adevărului.

Dorința noastră este să ne reconstruim, or să ne reînoim, așadar, trebuie să devenim umili. Experiența mea spune că în măsura în care suntem umili, fără de ego, vom putea câștiga inimile altora în aceea măsură. Ego-ul creează multe gânduri irositoare de felul “Eu am dreptate, ceilalți greșesc”. Aceste gânduri ne pot răni foarte mult. Ele aduc trei feluri de poveri. Una este povara timpului pierdut, a faptului că ne irosim respirația și puterile. A doua este povara unei atmosfere poluate, și a treia, în loc de binecuvântări, primim înapoi gânduri negative.

Defapt, gândurile sunt în legătură cu respirația vieții sufletului. Când avem gânduri ce ne înalță, atunci respirația noastră este sub protecția Sufletului Suprem, Dumnezeu. Primim putere prin această protecție, și chiar și cele mai vechi obiceiuri se schimbă. Avem această binecuvântare de la Dumnezeu “Fie ca tu să simți că ești o stea victorioasă”, și prin această binecuvântare înțelegem despre noi că suntem iubiți de Dumnezeu.

Dadi Prakashmani a fost un lider extraordinar și o întruchipare a tuturor virtuților. Numele ei chiar înseamnă “Nestemata de Lumină”. Natura ei era tolerantă și în același timp hotărâtă și dreaptă. Dadi se considera pe sine însuși un instrument al lui Dumnezeu pentru a trezi în suflete virtuțile și puterile originare.

                                                                   svbrahmakumaris – Invaluable Inspirations from Dadi Prakashmani Ji

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments