Fii Fără Grijă

În ziua de azi, se întâmplă atât de multe lucruri, poate cineva să fie fără de griji? Este corect să vrei să nu ai griji?

În Raja Yoga, folosim un model simplu pentru a răspunde la aceste întrebări. Vedem lumea exterioară ca fiind parte dintr-o dramă nelimitată. Planeta Pământ este scena, soarele, luna și stelele sunt luminile acestei scene. Pe scenă, ființele invizibile de lumină, sufletele, sunt actorii. Fiecare actor are rolul său și un actor poate juca multe roluri la timpul său.

Pentru a înțelege viața unui actor folosim imaginea unui împărat. Aici, prin împărat vedem pe cel care este suveranul sinelui, cineva cu o atitudine nobilă. Viziunea sinelui este completă, plină, perfectă. Acest împărat este invitat să joace rolul unui om de afaceri într-o dramă, pentru o zi. Împăratul este fericit să facă asta, știe că este doar pentru o zi și nu uită regatul său. Rolul de om de afaceri poate să îi ceară să învețe lucruri noi și este fericit să facă asta. Omul de afaceri vinde și cumpără pe piață, și acțiunile lui cresc, dar împăratul nu crede că el devine mai bogat prin asta. În scena următoare, omul de afaceri poate să piardă toată averea, dar împăratul nu se simte amenințat în nici un fel, rămâne fără griji. Omul de afaceri face donații și creează oportunități pentru caritate, totuși, împăratul nu căștigă un renume prin asta, totul face parte din rol. Împăratul are regatul lui, familia reală, lucrurile reale din regat sunt în mintea lui. El va crea timp între două scene să se gândească la casa lui, să creeze bogăție în lumea reală, să dea donații sau facă caritate pentru ființele reale din regatul său.

În mod similar, ființele de lumină, sufletele, sunt actorii pe această scenă nelimitată, și fiecare suflet poate fi înțeles ca și un suveran de sine unic, un împărat. Fiecare suflet are un rol, și răsplata sa vine din felul în care el se descurcă cu lucrurile din împărăția lui reală. Persoanele reale pentru el sunt ființele de lumină, caritatea lui este cu ele. Împăratul rămâne fără griji față de lumea omului de afaceri și poate ajuta și pe alții să devină la fel.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments